Uwielbiam ryby w każdej postaci. Pieczone, smażone, grillowane lub na parze, odpowiednio doprawione i przygotowane są nie tylko zdrowym ale i bardzo smacznym posiłkiem w ciągu dnia.
Dzisiaj, trochę zdrowsza wersja przygotowania ryby - dorsz na parze z warzywami. Dzięki takiej obróbce termicznej zachowamy nie tylko wspaniały smak potrawy ale i wszystkie witaminy i składniki odżywcze potrawy.
Składniki:
- polędwiczki lub filety z dorsza,
- świeży koperek,
- sok z cytryny,
- sól, pieprz, przyprawa do ryby,
- ulubione warzywa: brokuł, ziemniaki, kukurydza, kalafior lub inne.
Wykonanie:
- Dorsza przyprawiamy i zostawiamy w lodówce na godzinę. Wszystkie warzywa oczyszczamy i myjemy. Gotujemy na parze 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz