Obsługiwane przez usługę Blogger.

Polędwiczki z dorsza z warzywami na parze

piątek, 18 września 2015



Uwielbiam ryby w każdej postaci. Pieczone, smażone, grillowane lub na parze, odpowiednio doprawione i przygotowane są nie tylko zdrowym ale i bardzo smacznym posiłkiem w ciągu dnia.
Dzisiaj, trochę zdrowsza wersja przygotowania ryby - dorsz na parze z warzywami. Dzięki takiej obróbce termicznej zachowamy nie tylko wspaniały smak potrawy ale i wszystkie witaminy i składniki odżywcze potrawy.



Składniki:


  • polędwiczki lub filety z dorsza,
  • świeży koperek,
  • sok z cytryny, 
  • sól, pieprz, przyprawa do ryby,
  • ulubione warzywa: brokuł, ziemniaki, kukurydza, kalafior lub inne.

Wykonanie:


  • Dorsza przyprawiamy i zostawiamy w lodówce na godzinę. Wszystkie warzywa oczyszczamy i myjemy. Gotujemy na parze 25 minut.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

 

Joanna

Joanna
kontakt: zywieniowelove@gmail.com

Facebook

Łączna liczba wyświetleń

Szukaj na tym blogu